PRIVAT PROFF

En messe på kundenes premisser

30. januar 2019

Den første landhandlerimessen til Gausdal Landhandleri ble arrangert i 2008. I år var 470 leverandører, utstillere, kunder og egne ansatte samlet for å snakke fag, knytte kontakter og lære om fremtidens arbeidsprosesser.

– Det er i år andre året vi arrangerer landhandlerimessen i Håkons Hall. Vi hadde rett og slett vokst ut av de forrige lokalene, og det er selvfølgelig veldig hyggelig, sier salgs- og markedssjef i Gausdal Landhandleri, Unn-Elisabeth Tofthagen. Det økte plassbehovet er nemlig et direkte resultat av at byggevarekjedens vekst. Proffkundene er blitt flere, og dermed øker antallet av både utstillere og besøkende på messen.

Landhandlerimessa 2019

Interne krefter

Gausdal Landhandleri står selv for både planlegging og gjennomføring av arrangementet, som i år samlet over 470 mennesker. – Det er blitt en populær messe, og jeg tror både leverandører og kunder setter pris på at det er et høyt fokus på fag her. Her får både de og vi faglig påfyll, samtidig som det er en god møteplass for bransjen, sier hun. I følge Tofthagen benytter mange besøkende anledningen til å avholde møter når de først treffes på Lillehammer.

Mange vil med

De 31 utstillerne er nøye utvalgt, og interessen er er stor for å være med. – For oss er det viktig å få til en balanse når vi velger utstillere, og vi bruker tilbakemeldingene vi får fra kundene godt. Jevnt over er alle veldig fornøyde, men de kommer også med gode innspill på hva som kunne vært bedre og hva vi bør endre til neste gang, sier hun.

De fleste er enige i at messen er godt organisert. Det at de besøkende deles inn i puljer, som sammen besøker hver og en stand for en liten presentasjon, har vist seg å fungere godt både for utstillere og kunder.

Landhandlerimessa 2019 Landhandlerimessa 2019 Landhandlerimessa 2019

Studietur til messen

– Under årets messe fikk vi også besøk av fremtidens proffkunder, legger Tofthagen til. Rundt 70 elever fra byggfag på videregående skoler i regionen fikk da muligheten til å besøke stands og møte bransjen de er på vei inn i. – Vi tror det er positivt å bringe utdanningsinstitusjoner og bransjen for øvrig sammen. Det er jo disse ungdommene som skal handle med oss og våre leverandører i årene som kommer. I tillegg til at de fikk være med på messevandring, fikk de også en presentasjon og innblikk i driften i Gausdal Landhandleri av daglig leder Audun Løhre.

Midt i smørøyet

Det er for øvrig ikke tilfeldig at Gausdal Landhandleri velger å legge messen til Lillehammer. Det er her hovedanlegget ligger, og byen ligger dessuten sentralt plassert for de som kommer fra alle Gausdal Landhandleris butikker. – Vi mener det er viktig å bruke lokale aktører, og det gir dessuten messen et mer personlig preg. For oss som jobber på landhandleriet fortsetter for øvrig messen to dager etter at kundene har reist hjem. Da er det vår tur til å få vite mer om nyheter og få nødvendig input fra leverandørene våre, sier hun.

Landhandlerimessa 2019

Pretre ble kåret til årets leverandør under Landhandlerimessa 2019 - Les saken her