PRIVAT PROFF

Total leveranse - fra A til Å

1. oktober 2016

Det handler om gode, lokale fagfolk. Det handler om kvalitet i alle ledd. Fra planlegging til ferdigstillelse.

Det lille tettstedet Dombås, som for mange av oss assosieres med hytteferie i vakre og vinterkledde omgivelser, er også et knutepunkt for den lokale byggebransjen. En av aktørene i området, Mesterbygg Dombås AS, er med sine fem ansatte - inkludert en lærling - kanskje å anse som en liten bedrift. Men det forhindrer dem ikke på noe vis i å satse på store byggeprosjekt. Bedriften ble etablert i 2011, og utfører oppdrag for det meste på Dombås/Dovre og i Lesja. De ansatte har lang erfaring i byggenæringen.

Etter å ha vunnet en anbudsrunde, er de i disse dager godt i gang med et leilighetskompleks for enslige, mindreårige flykninger. Og det på oppdrag fra Lesja kommune.

Mesterbygg Dombås

— Ja, vi har vært lenge i bransjen, og kan levere det kunden måtte ønske. Enten det er hytte eller hus, tilbygg, næringsbygg … eller kanskje bare et nytt bad? Vi har heldigvis mange varierte byggeprosjekter, og gjør spesielt mye innen våtromsarbeid, forteller tømrermester og daglig leder Audun Groven. Han legger til:

— Med sentral godkjenning for ansvarsrett innenfor prosjektering, ansvarlig søker og utførelse, samt godkjent som våtromsbedrift, er vi en totalleverandør fra A til Å. Arbeidsmarkedet har jo en tendens til å variere i alle bransjer fra tid til annen. Hvordan er markedet i Nord-Gudbrandsdalen? Du, det er faktisk veldig bra! Her er det ingen krise. Det er god tilgang på arbeid for både oss og andre i næringen. Vi har fra tre til fire byggeprosjekter hvert år.

For en lekmann/kvinne er det nesten umulig å forestille seg at man kan bygge så mye på ett år. Bygget de holder på med akkurat nå skal nemlig stå ferdig om bare noen måneder, nærmere bestemt i februar 2017.

Tømrermester Groven smiler, og forsikrer at det kommer til å gå bra. Han forteller at det ofte er kort byggetid på prosjektene, og at det er planleggingen som i mange tilfelle er tidstyven. Sammen med uteselger Odd-Egil Dalheim hos Gausdal Landhandleri, tok vi turen til byggeplassen hvor Mesterbygg Dombås’ siste prosjekt pågår.

Mesterbygg Dombås

I et lite, men hyggelig boligområde omkranset av frodig skog ligger den fraflyttede barnehagen, som nå altså skal gjøres om til hybelleiligheter for enslige, mindreårige flykninger. Barnehagebygget vil bli stående, men gjøres om til et fellesareal for beboerne – og i forlengelse av dette bygget kommer de små boenhetene. Mesterbygg er i full gang med å sette opp ringmuren denne litt kjølige oktoberdagen. Og her går det unna! I løpet av vår korte befaring på en halvtimes tid er ringmuren så godt som ferdig.

Mesterbygg Dombås

Gausdal Landhandleri, som er totalleverandør innen byggevarer til Mesterbygg, er svært godt fornøyd med å ha dem som kunde.

— Vi har et veldig godt samarbeid, og Mesterbygg Dombås er en trofast og viktig kunde for oss i nærområdet, sier uteselger Odd-Egil Dalheim.

Han har ansvar for proffkunder fra Frya til Bjorli, opp til Skjåk. Han kan også fortelle at Gausdal Landhandleri i sin helhet, ikke bare lokalt, er gode på logistikk. Dalheim presiserer at god service, og det å sørge for at kunden får rett vare til riktig tid, er avgjørende for ethvert byggeprosjekt. Og skulle det likevel oppstå feil eller mangler, er reklamasjonsarbeid førsteprioritet. Ja, han reiser til og med egenhendig med henger for å hente varer fra andre avdelinger - dersom det skulle være nødvendig, for at kunden får det han skal.

Mesterbygg Dombås

— Som du ser; det er for eksempel i dette tilfellet viktig å få grunnmur og reisverk på plass før den verste kulda setter inn. Og da må vi selvfølgelig sørge for at Mesterbygg får materialene sine i tide. Tømrermester Groven supplerer:

— Gausdal Landhandleri er virkelig flinke på logistikk. Vi kan stole på dem! Leveringene kommer alltid i tide, og ikke minst er vi veldig fornøyd med å ha et lokalt varehus. Skulle vi trenge supplerende varer raskt, gjerne på dagen – ja, da ringer jeg bare Terje Hagevold. Og vips, så har jeg varene med en gang.

Terje Hagevold er proffselger og innekontakt hos Gausdal Landhandleris avdeling på Dombås. Denne dagen har han mye å gjøre, men han tar seg tid til en kopp kaffe.

Vi er veldig fornøyd med å ha et lokalt varehus

— Det er viktig at kunden får den ønskede oppfølgingen. Vi må kjenne kundens behov så nøyaktig som mulig. Som innekontakt for Mesterbygg og andre kunder, er det min oppgave å gi dem gode betingelser. Vår oppgave er å yte god service; ganske enkelt være tilgjengelig under hele byggeprosessen. Helt fra å prise varene til et prosjekt – til bygget står ferdig.

Mesterbygg Dombås

Vi nærmer oss slutten på en hyggelig formiddag på Dombås. Enkort oppsummering: Mesterbygg Dombås AS er en solid bedrift som med sine ansattes høye kompetanse kan levere alle typer byggeprosjekt. Det nære samarbeidet med Gausdal Landhandleri ser ut til å være en perfekt match.