PRIVAT PROFF

I denne barnehagen finner du kvalitet i alle ledd

22. januar 2019

Nye Hoppensprett Fjellfoten barnehage er blitt bygd på rekordtid. Etter fem måneder med iherdig byggeaktivitet kan barn og voksne flytte inn i et topp moderne, flott barnehagelokale.

På boligfeltet Fjellfoten utenfor Årnes i Akershus er byggeaktiviteten stor, og med mange nyinnflyttede familier, kommer også behovet for en stor og fin barnehage. Det har barnehagekjeden Hoppensprett tatt på alvor, og i januar i år kan barnehagen flytte inn i nye, moderne lokaler vegg i vegg med de gamle. Det er liten tvil om at det blir en stor overgang å komme hit fra det gamle grendehuset og brakkene barnehagen holder til i dag.

Foreløpig er det stille i de rykende ferske barnehagelokalene, men leker og møbler begynner å komme på plass. Foreløpig er det stille i de rykende ferske barnehagelokalene, men leker og møbler begynner å komme på plass.

Godt team-arbeid

Vigga Bygg AS har vært totalentreprenør på bygget, som ble påbegynt i august 2018. – Arbeidet har gått utrolig fort, og på det meste har det vært 13 tømrere i arbeid her. Med elektrikere, rørleggere, malere og andre håndverkere har det på de travleste dagene vært hele 30 håndverkere på jobb for å få barnehagen klar, sier daglig leder i Vigga Bygg, Ingvald Løvbrøtte. Fra nabotomten har både store og små fulgt nøye med på byggeprosessen, og de har også gjort sitt for å bli kjent med dem som jobber med det nye barnehagebygget. – I høst ble alle håndverkerne invitert til pølsefest i barnehagen. Det var veldig hyggelig, sier Løvbrøtte.

Alternativt med panel

Og at hver og en har gjort seg flid med både planlegging og gjennomføring av arbeidet er tydelig. Så fort man kommer over dørstokken i nybygget, både ser og kjenner man at dette er et godt og flott bygg å være i. Det er vannbåren varme i alle gulv i begge etasjene, og veggene er dekket av lekre, brannimpregnerte kryssfinerplater kombinert med liggende panel fra Bjertnæs Sag. – Det er utrolig moro å se panelet brukt på denne måten i en barnehage. Det finnes jo mange prosjekter der man bruker panel, men ofte er det hytter som får fokuset. Panelet kan leveres i alle mulige farger, og jeg syns det hvitlaserte panelet vårt egner seg veldig godt her, sier Bente Larsen fra Bjertnæs Sag. En flott trapp i eik, som hadde passet like godt i et herskapshus som i en barnehage, er et spennende blikkfang og viser vei fra første til andre etasje.

Bente Larsen fra Bjertnæs Sag syns det er flott å få vist hvor godt panel på veggene gjør seg i et stort bygg som en barnehage. Bente Larsen fra Bjertnæs Sag syns det er flott å få vist hvor godt panel på veggene gjør seg i et stort bygg som en barnehage.

Med lyse vegger og lekre møbler blir det fint å være både barn og voksen i Hoppensprett Fjellfoten barnehage Med lyse vegger og lekre møbler blir det fint å være både barn og voksen i Hoppensprett Fjellfoten barnehage.

Smidig leveranse

Gausdal Landhandleri har stått for leveransen av brorparten av materiale til barnehagen på Fjellfoten, og Løvbrøtte er svært fornøyd med samarbeidet med byggevarekjeden. – For oss er det veldig positivt å kunne få alt levert fra samme sted. Da blir flyten i leveranse og arbeid bedre. Når det gjelder logistikk er Gausdal Landhandleri helt unike, og det er avgjørende for oss når vi velger leverandør, sier han.

– Ved å bruke samme leverandør til så å si alle materialer, får vi en fin flyt i arbeidet, sier Ingvald Løvbrøtte fra Vigga Bygg AS. Dag Kåre Sørensen fra Gausdal Landhandleri er også svært fornøyd med samarbeidet. – Ved å bruke samme leverandør til så å si alle materialer, får vi en fin flyt i arbeidet, sier Ingvald Løvbrøtte fra Vigga Bygg AS. Dag Kåre Sørensen fra Gausdal Landhandleri er også svært fornøyd med samarbeidet.

Det at Gausdal Landhandleri har egne vogntog, gjør at entreprenøren kan stole på at varene kommer når de er bestilt. Hvor mye av hvert materiale som trengs beregnes enkelt gjennom kalkyleverktøyet SmartKalk, og når dette kombineres med en detaljert fremdriftsplan, vet Gausdal Landhandleri hva tømrere og andre håndverkere trenger fra dag til dag.

Uteselger i Gausdal Landhandleri, Dag Kåre Sørensen, og daglig leder i Vigga Bygg AS, Ingvald Løvbrøtte, er begge fornøyde med den nye barnehagen (Fra venstre) Uteselger i Gausdal Landhandleri, Dag Kåre Sørensen, og daglig leder i Vigga Bygg AS, Ingvald Løvbrøtte, er begge fornøyde med den nye barnehagen.

God på barnehager

Tømrerne i Vigga Bygg begynner å kjenne Hoppenspretts barnehager godt. Alle bygges etter samme oppskrift, kun med noen tilpasninger i forhold til størrelse og tomt. – Vi har bygget barnehager på Nordkisa, Udnes, i Hurdal og Melbu. Til Melbu sendte vi to tømrere fra Jaren, og leide ellers inn arbeidskraft lokalt. I hovedsak har byggherren klare retningslinjer for hvilke materialer som skal brukes i barnehagen, og vi jobber tett med dem hele veien, sier Løvbrøtte. I likhet med panelet fra Bjertnæs Sag, vil man i enhver barnehage i kjeden også finne de samme baderomsplatene, kryssfinerplatene, gulvbeleggene og en lik veranda på utsiden av bygget. Løvbrøtte setter pris på å kunne jobbe for en byggherre som ser verdien i å velge kvalitet, og mener at selv om dette kan fordyre selve byggeprosessen, vil barnehagekjeden spare inn de ekstra kronene på vedlikehold senere.

Klar for åpning

Da vi besøkte Hoppensprett Fjellfoten var det bare et par dager igjen til barn og voksne kunne ta i bruk bygget. Aktiviteten var stor for å få på plass de siste detaljene, men alt var i rute mot innflytting. Med flere avdelinger delt inn i store og gode rom, vil barnehagen kunne ta imot enda flere barn i årene som kommer, og alt ligger til rette for aktive og spennende dager. En egen gymsal, med god plass både på gulvet og under taket, vil garantert bli en favoritt for de mange små som skal tilbringe dagene sine i den flotte barnehagen Vigga Bygg og underleverandørene har ferdigstilt på Fjellfoten.

Vigga Bygg 1700 Vigga Bygg 1960 Den store, lyse gymsalen er nesten klar til å ta i mot barnehagebarna.

Dette er Vigga Bygg AS

Vigga Bygg AS er et entreprenørfirma med 30 ansatte, som holder til på Jaren i Hadeland. Bedriften ble grunnlagt i 1996 og har i dag en omsetning på omtrent 63 millioner kroner. Vigga Bygg AS har både total- og underentrepriser og jobber for både firmaer og privatpersoner.