PRIVAT PROFF

Fra Hadeland til Vesterålen - det er langt, det!

1. oktober 2017

Vigga Bygg AS er et allsidig entreprenørfirma fra Hadeland. Med høy faglig kompetanse bygger de alt fra barnehager og klubbhus til eksklusive, arkitekttegnede hytter.

Nytt klubbhus for Lunner fotballklubb

Lunner fotballklubb på Hadeland, nærmere bestemt tettstedet Roa, er i ferd med å få et flunkende nytt klubbhus. Til store og til små. Ifølge byggleder og deleier av Vigga Bygg, Trond Ivar Mathisen, vil det i tillegg til å være et samlingslokale for klubben også bli et flerbruksbygg for lokalsamfunnet.

Vigga Bygg

Han forteller at første spadetak ble tatt i juli i år. Med seks til syv mann i arbeid skal bygget stå ferdig i mars 2018 - noe som betyr at Lunner fotballklubb kan starte neste sesong med nye, flotte fasiliteter på hjemmebane. Bra for breddeidretten, men selvfølgelig også på sin plass for en klubb som har et damelag i 2. divisjon.

Lang erfaring med barnehagebygg

Entreprenørfirmaet Vigga Bygg ble grunnlagt i 1996. I dag har de 27 ansatte, hvorav 18 er tømrere. Vi snakker om en solid bedrift som påtar seg mange ulike byggeprosjekt. Hovedsakelig i Hadelandsområdet, av og til i Oslo, litt på Romerriket … Men ja, faktisk også i Vesterålen.

Vesterålen?! Med middels, eller kanskje litt under middels geografikunnskap, tenkte herværende journalist at dette må jo være snakk om ei lita bygd i nærheten - som bare har det samme navnet som naturperlen i Lofoten. For det er vel kanskje vel langt unna for en bedrift på Hadeland; å ha et byggeprosjekt så langt nord? Men, nei da! Vigga Bygg, med hovedkontor på Jaren på Hadeland, fikk i august 2016 i oppdrag å bygge en barnehage på Melbu. I Vesterålen!

Vigga Bygg

— Vi har jobbet med barnehagebygg i bortimot 15 år. Det var daglig leder og hovedeier av bedriften, Ingvald Løvbrøtte, som fant en nisje han ble genuint interessert i – og da inngikk han et samarbeid med «Hoppenspretten» barnehagekjede. Dette er en kjede som har 18 barnehager over det ganske land. Vi har bygget noen av dem, deriblant den på Melbu – som selvfølgelig var en utfordring med tanke på avstander og leveranser. Men med Gausdal Landhandleri som vår totalleverandør også på dette oppdraget, var vi trygge på at vi ville få varene i tide. Deres eksepsjonelt gode logistikk var alfa omega – og det var bokstavelig talt nesten ingen forsinkelser, smiler Trond Ivar Mathisen.

Denne septemberdagen på Hadeland har vi med oss proff uteselger Dag Kåre Sørensen og inneselger Daniel Nørstebøen fra Gausdal Landhandleri.

— Vi lærte mye av å være med på byggeprosjektet til Vigga Bygg i Vesterålen. Som du kanskje skjønner, tok det naturligvis litt tid å få varene så langt nord. Men med god planlegging og tilrettelegging, kombinert med god kommunikasjon oss parter imellom, fikk vi kabalen til å gå opp, forteller Sørensen.

Daniel fra Landhandleriets avdeling på Gjøvik legger til at deler av leveransene til og med måtte transporteres med båt for å få prosjektet i havn.

Med Gausdal Landhandleri som vår totalleverandør også på dette oppdraget, var vi trygge på at vi ville få varene i tide.

Det er åpenbart at det gode samarbeidet mellom Gausdal Landhandleri og Vigga Bygg fungerer, uavhengig av hvor i landet byggeprosjektet måtte være. I mars 2017 - helt etter planlagt tidsskjema - åpnet «Hoppenspretten» Melbu barnehage dørene. Dermed kunne små og store glede seg over større tumleplass for barna - i et nytt, flott bygg med særdeles høy standard.

Med hovedvekt på næringsbygg, samt en del forsikringsjobber med skader og oppussing – ja, og selvfølgelig noe hus- og hyttebygging: Entreprenørfirmaet Vigga Bygg tilbyr også alt av papirarbeid i forbindelse med ulike prosjekter. Og det skal man slettes ikke kimse av - bare det for eksempel å fylle ut en byggesøknad til kommunen, kan for mange av oss by på uante utfordringer i byråkratiets labyrint.

Er det gode tider for byggebransjen også i årene som kommer?

— Ja, jeg vil si at det er bra, jevnt over. Vi har en god ordrereserve for neste år. Det blir blant annet ytterligere to barnehager, en i Udnes og en på Gystad. Dermed ser det i hvert fall ut til å være gode tider i vente for Vigga Bygg, avslutter Byggleder Mathisen!