PRIVAT PROFF

Bygg Med Oss ga nytt liv til bygda

1. oktober 2017

Lengter du etter å kunne dra på hytta uten å måtte sitte timevis i bil? Ja, da bør du vende blikket mot Aurskog-Høland kommune, og Setten Hyttepark.

Med bare litt over en times kjøring fra Tigerstaden ligger hytteområdet Setten. En perle omfavnet av vakker natur som umiddelbart gjør at du senker skuldrene, og føler en slags indre ro.

For å få et litt bedre innblikk i hytteparken og en av hovedaktørene i dette prosjektet satte vi, sammen med proffselger hos Gausdal Landhandleri Ole Wiggo Skuggerud, kursen mot Setskog en vakker høstdag i september.

Familiebedriften Bygg Med Oss har - sammen med flere lokale aktører - utviklet et fantastisk hytteområde med hele 89 tomter, med en gjennomsnittsstørrelse på 1,5 mål. Da vi var på besøk, hadde 22 av tomtene allerede blitt solgt – og fire ferdigbygde hytter var overlevert glade hytteeiere.

— Det tok riktig nok litt tid å få prosjektet i gang. Men da vi først fikk godkjent reguleringen fra kommunen, har det gått slag i slag. Vi startet utgravingen her på vinteren 2016, og i august samme år begynte vi byggeprosessen, forteller eier og daglig leder i Bygg Med Oss, Knut Heggedal.

Med bred erfaring fra bygningsbransjen har familiebedriften per i dag åtte ansatte. I tillegg hyrer de inn ca. 20 tømrere, samt rørleggere og elektrikere til de mange forskjellige byggeprosjektene.

Bygg Med Oss

En omsetning på 38 millioner for fjoråret – hva er hemmeligheten bak en slik suksess?

— Det bunner nok i at vi i 2013 startet med å påta oss totalansvar for gjennomføringen av ulike prosjekter. I tett samarbeid med kundene våre, er vi med hele veien. Vi tar oss av alt fra tegninger, papirarbeid og prosjektering – helt til hus, hytte eller næringsbygg står klart med nøkkelen i døra.

Proffselger Ole Wiggo Skuggerud skyter inn:

— Bygg Med Oss er godt forankret i lokalmiljøet her, og har virkelig vært med på å få bygda på fote igjen. Vi har samarbeidet med familiebedriften siden 2013, og utviklingen deres har på mange måter løftet infrastrukturen på Bjørkelangen og i området rundt til nye høyder.

Den muntre og likandes Heggedal smiler.

— Det er i grunnen riktig, det. Men vi bygger nok mest hytter – ja, og ulike boligprosjekter selvfølgelig, stort sett nybygg. Det er heldigvis bra med byggevirksomhet i dette området nå, så vi har nok å gjøre. Men sånn har det ikke alltid vært. For bare noen få år tilbake begynte bygda å dø ut, og det kunne vi jo ikke passivt stå og se på. Da var det bare å sette seg i sving da, vet du! I 2016 leverte vi bygget til Skeidar. Jokerbutikken på Rømskog leverte vi i forrige uke, og Plantasjen på Bjørkelangen skal stå ferdig våren 2018, for å nevne noe.

Bygg med oss

Med en stadig økende omsetning, i 2017 ligger det an til 55 millioner – her hviler man ikke på laurbærene. I tillegg til næringsbygg som gir nytt liv til bygda, er Setten Hyttepark en av hovedgeskjeftene til familiebedriften som holder hus på Bjørkelangen. Utallige vakre naturtomter skal bebygges med flotte hytter, hvor folk kan nyte spektakulær utsikt over innsjøen Setten – der uante fritidsaktiviteter kan bedrives i naturskjønne omgivelser. Om sommer kan man bade, padle kajakk eller for eksempel ta en sykkeltur. Når vinteren kommer, er det klart for isfiske - eller kanskje det er en forfriskende skitur i et godt opparbeidet løypenett som frister? Og skulle fysisk aktivitet ikke på noen måte stå på agendaen, kan man ta seg en shoppingtur til Bjørkelangen … eller rett og slett over grensen til Sverige.

Hvor mange hytter rekker dere å bygge i løpet av ett år – og hva er tidsperspektivet per hytte?

— Vi regner med å kunne levere ca. 15 hytter i året, og hver hytte tar i snitt bortimot seks måneder, forklarer Knut.

Sønnen Lasse (29), som jobber som selger i familiebedriften, supplerer.

— Gjennomsnittshytta er på 85-90 kvadratmeter, i tillegg kommer hems. Du skjønner, nordmenn er fortsatt opptatt av «hyttedrømmen». Nå skal det være komfortabelt, og det skal være kvalitet med høy standard. Folk vet hva de vil ha, så her er ingenting overlatt tilfeldighetene. Ferdigbeiset panel fra Bjertnæs Sag er for eksempel et av kvalitetsproduktene folk gjerne vil ha.

Det er aldri noe surr og rør med Gausdal Landhandleri! De er alltid veldig hjelpsomme på ting som kanskje krever det lille ekstra.

Dere skreddersyr hytter, men med så mange pågående byggeprosjekter - hva er viktig for framdriften?

Skuggerud fra Landhandleriet tar ordet.

— Det er viktig med korte beslutningsveier, at man ikke må gjennom så mange ledd for å kunne være handlingsdyktig. Vi har heldigvis et godt samarbeid med Knut. For at han skal kunne gjøre jobben sin, er vår oppgave å sørge for at han får rett vare til rett tid – og til rett sted.

Knut, som er født og oppvokst på Setskauen, humrer og legger til:

— Ja, vi har slitt med’n Ole Wiggo i alle år! Latteren bryter løs rundt bordet i arbeidsbrakka.

— Nei da! Det er aldri noe surr og rør med Gausdal Landhandleri! Tre ganger i uka får vi leveranser rett til byggeplassen, og de er alltid veldig hjelpsomme på ting som kanskje krever det lille ekstra. Det er lettere å jobbe med bygdefolk enn med «byfanten», avslutter han med et glimt i øyet.

Og med det konkluderer vi; alt tyder på at familiebedriften Bygg Med Oss har en solid fremtid i vente. Byggeprosjektene er mange, og Knut antyder at det også blir ett til to store prosjekter årlig i tiden som kommer.